Full Service Merchandise

ExtraFlora specialist in Full Service Merchandise

De merchandisers van ExtraFlora leveren niet zomaar bloemen en planten, maar zetten net dat stapje ‘extra’. Ze nemen de complete presentatie en beleving rondom het bloemen- en plantenschap voor hun rekening. En vervangen producten die hun uiterste verkoopdatum hebben bereikt voor kakelevers product. Supermarktmedewerkers hebben geen omkijken meer naar de bloemenzee die hun winkel siert – ook al is de kans groot dat ze hun ogen er niet vanaf kunnen houden.

Aan de hand van eenduidige presentatietechnieken, uiterste verkoopdata en diverse  trainingsprogramma’s borgen we de kwaliteit van onze dienstverlening en zorgen we voor een lachend display.

Eigen sourcing en inkoop

Door onze sterke band met zowel nationale als internationale kwekers kunnen wij de juiste producten tegen de juiste prijzen inkopen. Nauwe samenwerking met de kwekers stellen ons ook in staat om de producten efficiënt retail ready te maken, voorzien van de juiste prijs en coderingen. Of het nu rozen, phalaenopsis of een samengesteld product is zoals een boeket, ook hierin ontzorgen wij u volledig.

Eigen boeketbinderij en productontwikkeling

Wij beschikken over een eigen afdeling die productontwikkeling en assortiment samenstelling voor zijn rekening neemt. Dit wordt aangevuld met een eigen boeket binderij die naast bandboeketten, prachtig ambachtelijke handboeketten maakt. Doordat we dit in eigen hand hebben, kunnen we snel schakelen en verschillende shopper types voorzien in hun voorkeuren.

Actief in Nederland en Duitsland

ExtraFlora is actief in Nederland en Duitsland bij verschillende retail formules. Met vertrek vanuit de Nederlandse hubs Rijnsburg en Eelde worden de Nederlandse en voor een deel de Duitse klanten bedient. Vanuit Schöneiche en Magdeburg worden de Oost-Duitse winkels bediend. Hier wordt niet alleen rekening gehouden met de voorkeuren per land, maar ook met de regionale verschillen en voorkeuren.