Category Management

Kennis van retail en omzet maximalisatie

Een hogere koopfrequentie, besteding per aankoop of meer shoppers die kopen, dragen allemaal bij aan een groeiende omzet, rotatie en rendement. Afhankelijk van de fase waarin de categorie zich bij u bevindt, wordt een passende strategie ingezet.

Door te werken met schap rendement calculaties, shopper profielen en groeiplatformen wordt er richting geven aan de ontwikkeling van de categorie binnen uw winkelformule. Door een continue monitoring van de ontwikkelingen op de verkoopvloer, wordt er steeds bijgestuurd om te komen tot een optimaal assortiment. Daarnaast kunnen we de categorie laten groeien door de inzet van een juiste prijs of promotiestrategie.

Alles gericht op een optimale afstemming tussen uw shopper en onze mooie producten.

Eigen sourcing en inkoop

Door onze sterke band met zowel nationale als internationale kwekers kunnen wij de juiste producten tegen de juiste prijzen inkopen. Nauwe samenwerking met de kwekers stellen ons ook in staat om de producten efficiënt retail ready te maken, voorzien van de juiste prijs en coderingen. Of het nu rozen, phalaenopsis of een samengesteld product is zoals een boeket, ook hierin ontzorgen wij u volledig.

Eigen boeketbinderij en productontwikkeling

Wij beschikken over een eigen afdeling die productontwikkeling en assortiment samenstelling voor zijn rekening neemt. Dit wordt aangevuld met een eigen boeket binderij die naast bandboeketten, prachtig ambachtelijke handboeketten maakt. Doordat we dit in eigen hand hebben, kunnen we snel schakelen en verschillende shopper types voorzien in hun voorkeuren.

Actief in Nederland en Duitsland

ExtraFlora is actief in Nederland en Duitsland bij verschillende retail formules. Met vertrek vanuit de Nederlandse hubs Rijnsburg en Eelde worden de Nederlandse en voor een deel de Duitse klanten bedient. Vanuit Schöneiche en Magdeburg worden de Oost-Duitse winkels bediend. Hier wordt niet alleen rekening gehouden met de voorkeuren per land, maar ook met de regionale verschillen en voorkeuren.